Cykelverkstad i Jordbro

Nu är cykelverkstaden invigd och igång!

 

Nu har den ideellt drivna cykelverkstaden i Jordbro äntligen öppnat sin service för allmänheten. Denna verkstad startades upp med hjälp av engagerade lokalbor i Jordbro som såg ett behov av att skapa en varm mötesplats där man samtidigt kunde ge fler möjligheten att börja cykla. Genom att Haninge Bostäder AB beslutade att låna ut gratis lokaler, kunde detta bli möjligt.

 

  • Öppet: Varje måndag & onsdagar klockan 16.00-18.00
  • Adress: Moränvägen 104 i Jordbro

 

 Om cykelverkstaden

Cykelverkstaden kommer kort efter invigningen att börja med sin reparationsservice och sitt utlåningssystem där människor i alla åldrar, kan få låna en cykel under två veckors tid med möjlighet till förlängning.

Cykelverkstaden drivs just nu av projektet Barn i fokus som medfinansieras av Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF), Rädda Barnens lokalförening Haninge-Nynäshamn och våra fantastiska volontärer. Att starta igång denna verkstad hade inte kunnat göras utan våra engagerade volontärer, men inte heller utan våra samarbetspartners Haninge Bostäder AB, ICA Maxi Haninge, ABF Södertörn, Pressbyrån i Jordbro och Haninge kommun. Privatpersoner och bostadsrättsföreningar som valt att skänka cyklar till vår verkstad har även varit till stor hjälp för vår verksamhet.

Har ni cyklar som ni gärna skänker? Ta gärna med den denna dag eller någon annan dag när vi har öppet – och glöm inte att säga till era vänner att göra det samma med sina cyklar.

Varmt välkomna