Samlad information om Coronaviruset - Covid 19

På denna sida samlar vi information och länkar för dig som har frågor gällande Coronaviruset. För senaste aktuella information om viruset och dess utveckling hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Haninge Bostäder rekommenderar dig som har ett ärende med oss att i första hand använda telefon, e-post eller ’Mina sidor.
Om du måste ex hämta/lämna nycklar eller har ett bokat besök är du givetvis välkommen till oss.

Akuta fel såsom vattenläckage, elfel eller andra allvarliga fel som kan drabba dig, grannar, besökande eller fastigheten måste och kommer vi att lösa omgående givetvis, kontakta oss bara!

Såväl före som efter utfört arbete inne i lägenheter handspritar vi våra händer. Vi använder också handskar så långt det är möjligt och vi undviker vi att skaka hand med dig, allt för att minska risken för smittspridning.

Tänk på att vi besöker många hem och att vi tillsammans har ett gemensamt intresse i denna fråga där vi kan göra skillnad för alla.

 

Detta gör Haninge Bostäder i samband med Coronaviruset:

Alla som jobbar på Haninge Bostäder och våra samarbetspartners stannar hemma vid symtom, även om de är lindriga. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. De som har möjlighet att jobba hemifrån gör detta.

För att hjälpa till att minska smittspridningen av Coronaviruset vill vi göra några tillfälliga förändringar i vår Kundtjänst.

  • Vi tar inte emot spontanbesök, utan ber er boka en tid via telefon eller mejl.
  • Vi tar endast in 2 personer i taget i receptionen
  • Vi håller avstånd och tar inte i hand.

Detta för din, vår och våra medmänniskors skull.

Du når oss som vanligt mån-tors 9.00 – 11.45 på telefon 08-606 89 00 eller via E-post: info@haningebostader.se

Felanmälan gör du på mina sidor när du är inloggad eller ringer 08-606 89 00.

Vid akuta ärenden efter kontorstid ringer du vår störnings- och fastighetsjour

på 08-124 550 91.

Här kan du följa Haninge kommuns beredskap gällande Coronaviruset - Covid 19

länk till Haninge kommuns websida.

Har du frågor om coronaviruset kan du dygnet runt ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Du hittar även tillförlitlig information hos Folkhälsomyndigheten och Krisinformation.se. Dessutom ger Vårdguiden 1177 tydliga anvisningar kring hur man tar kontakt med vården på ett tryggt och säkert sätt.

 

Röda Korset - Är du orolig för dig själv eller någon i din närhet och vill prata med någon om hur du påverkas av coronakrisen? I stödtelefonen svarar personer som har utbildning i psykologisk första hjälpen och förståelse för den nuvarande situationen. Röda Korset är en organisation med stor erfarenhet av kriser och katastrofer. Tillsammans är vi starkare! Ring oss på telefon 0771-900 800 Måndag–fredag klockan 12:00–16:00 Alla samtal är anonyma.  Röda korsets hemsida

 

Information på fler språk? 

Hos Folkhälsomyndigheten hittar du information på olika språk om covid-19 och hur du skyddar dig och andra från smitta.

Information in other languages

For information in other languages on how to protect yourself and others from spread of infection, please visit The Public Health Agency of Sweden's website. You also find information on Vårdguiden 1177