bokstigen 13 A-B

Första spadtaget är nu gjort!

 

Klockan 13.00 den 6 september 2022 togs det första spadtaget för ett nytt flerbostadshus vid Parkvillan i Västerhaninge. Projektet omfattar 67 nya hyresrätter i varierade storlekar som kommer att vara färdiga för inflyttning sommaren 2024.

– Det känns skönt att sätta spaden i jorden för ett hållbart och klimatsmart byggprojekt som tillför fler hyresrätter i kommunen och även bidrar till en positiv stadsutveckling i Västerhaninge, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Haninge kommun.

– För oss är det viktigt att kunna bidra till Haninge kommuns tillväxt genom nyproduktion. Vi har höga klimatambitioner, vilket är viktigt eftersom nybyggda hus har en hög miljöpåverkan. Här ligger vi långt framme eftersom vi har ett långsiktigt perspektiv och bygger för egen förvaltning säger Anders Gillberg, VD Haninge Bostäder.

– Att husen byggs helt i trä bidrar tillsammans med installation av bergvärme och solceller till en byggprocess med mycket låg klimatpåverkan och en låg energianvändning känns bra att vi har fått till säger Henrik Smedberg, Fastighetsutvecklingschef Haninge Bostäder.

Byggstart för projektet sker i mitten av september 2022 och inleds med rivning av den gamla dagcentralen/gemensamhetslokalen. De nya bostäderna kommer att bestå av tre sammanbyggda hus på fyra våningar och omfattar 67 hyresrätter – varav åtta 1 rum och kök, 27 mindre och 29 större tvåor samt tre lägenheter på 3 rum och kök.

Husen är så kallade Kombohus, som är avropade från Sveriges allmännytta. Totalentreprenör är Lindbäcks bygg AB. Byggherre är Haninge Bostäder.

 

Senast uppdaterad: 2022-09-07